Lasser

Frank is lasser bij Kalmar België. Hij was bereid om voor de camera te vertellen wat hij zoal doet op een dag:

‘Soms lachen we ook, gewoon omdat het plezant is en omdat we samen plezier hebben.

Ik ben Frank en ik ben lasser bij Kalmar België. Als lasser doe ik eerst en vooral lassen natuurlijk. Wij  monteren ook, lezen plannen en herstellen veel dingen. Soms is het belangrijk eerst met de verantwoordelijke te overleggen hoe iets moet gedaan worden.

Onze verantwoordelijke geeft ons een job en dan gaan we kijken of dat een herstelling is, wat er gedaan moet worden. We onderzoeken dan hoe we het gaan oplossen en dat kan weleens een klein beetje overleg vergen.

Is de job een nieuwe constructie, dan zit daar een plan bij en dan vertrekken we natuurlijk. Dat begint met zagen aan de zaagmachine tot het in elkaar lassen van de constructie.

Ons werk is belangrijk omdat veiligheid een grote rol speelt. Ook bij onze klanten. Dat machines naar hier komen, is een teken dat die afgekeurd zijn of niet meer goed zijn. Dan is het aan ons als lasser de taak dat de truck volgende regels hersteld wordt.

Ja, wat wij hier als lasser doen bij Kalmar, dat gaat u nergens anders in Antwerpen vinden.’

Werken bij Kalmar België? Bekijk onze jobs hier.

 

Waarom Kalmar?

Wanneer je houdt van elektrotechniek, werktuigbouwkunde én besturingstechniek dan zijn wij misschien wel jouw toekomstige werkgever. Wij zorgen ervoor dat je de komende jaren opleidingen en cursussen kunt volgen.