Servicemonteur Crane Upgrades

Hoofdmonteur Dick werkt met veel plezier aan Kalmar kranen. Hij werkt over de hele wereld op de grootste havens. Superleuk! Op de video zie en hoor je hem direct spreken, maar hier lees je ook zijn verhaal:

‘Ik ben Dick en ik ben hoofdmonteur bij Kalmar Crane Upgrades. Wij bouwen, onderhouden en repareren havenkranen. Wij bouwen overal ter wereld in de grootste havens, de grootste havenkranen die ook weer de grootste containerschepen laden en lossen.

Elke dag kom ik weer voor uitdagingen te staan. Dat is prima, want ik hou van uitdagingen. Het is dus uitdagend werk. Ik denk niet echt in problemen maar in oplossingen.’

Wat er zo leuk is aan het werk bij Kalmar Cranes?

‘Er zijn natuurlijk heel veel dingen leuk, maar wat ik wel erg fijn vind, is dat we een team vormen op de bouwplaats. We staan voor elkaar, achter elkaar en naast elkaar. Dat heeft ook te maken met het werk op de kraan. Je hebt een buddy nodig die ook voor jouw veiligheid om zich heen kijkt.

Verder werk ik niet hier alleen in Rotterdam op de Maasvlakte, we hebben ook werk in het buitenland. Pasgeleden ben ik in China geweest. Eerder ging ik ook al naar Scandinavië, Noorwegen, Zweden, Duitsland en België en we hebben ook karweien in Mexico en Columbia.

Eigenlijk overal waar grote havenplaatsen zijn, zijn wij, Kalmar, ook. Een erg leuke baan waar ik met veel plezier naartoe ga!’

Naar het vacature-overzicht

Waarom Kalmar?

Wanneer je houdt van elektrotechniek, werktuigbouwkunde én besturingstechniek dan zijn wij misschien wel jouw toekomstige werkgever. Wij zorgen ervoor dat je de komende jaren opleidingen en cursussen kunt volgen.