Servicemonteur Mobile Equipment

Peter Vogelaar werkt als servicemonteur bij Kalmar Mobile Equipment. Het is soms lachen, gieren, brullen maar hard werken hoort er natuurlijk ook bij!

‘We houden wel gewoon van de Rotterdamse mentaliteit. Dus een beetje lachen, gieren, brullen, maar als er gewerkt moet worden, dan wordt er wel serieus gewerkt.

Ik ben Peter Vogelaar en ik ben werkzaam als servicemonteur bij Kalmar Mobile Equipment. Ik ben monteur en ik onderhoud en repareer grote machines, voornamelijk reachstackers, grote heftrucks, terminaltrekkers en eigenlijk alles wat rondrijdt in de Rotterdamse havens.’

Wat moet je allemaal kunnen?

‘Nou, als je hier als monteur werkzaam bent, dan moet je wel kennis van het elektrische in machines hebben. Ook van hydrauliek, want veel functies werken hydraulisch. Bij terminaltrekkers moet je ook wat van luchtsystemen weten. Ook mechanisch werk komt erbij, zoals het lassen van plaatwerk. Dus eigenlijk komt het erop neer dat je allround moet zijn. Na een tijdje moet je alles weten van zo’n machine.

We zitten hier, ons team bij Kalmar Mobile Equipment, met een mannetje of twintig à vijfentwintig. De meesten zijn buitendienstmonteurs. En dan zijn er nog een aantal planners en een aantal mensen met een andere functie.

Ik vind dat we een heel leuk team hebben. We kunnen op elkaar rekenen en we staan altijd voor elkaar klaar. Ja, ik vind dat we een prettige werksfeer hebben.

Mijn hart gaat wel sneller kloppen wanneer ik een moeilijke storing verholpen heb. Dat geeft mij dan wel een goed gevoel van zo, dat heb ik voor elkaar. Het is opgelost, de machine rijdt weer!’

Vacature servicemonteur

Waarom Kalmar?

Wanneer je houdt van elektrotechniek, werktuigbouwkunde én besturingstechniek dan zijn wij misschien wel jouw toekomstige werkgever. Wij zorgen ervoor dat je de komende jaren opleidingen en cursussen kunt volgen.