Kalmar Crane Services

Crane Services van Kalmar is onderverdeeld in twee afdelingen. De afdeling Services en de afdeling Crane Upgrades. Op de twee afdelingen samen werken ongeveer veertig monteurs. We werken meestal op locatie en dat is vaak in de Waalhaven in Rotterdam en op de Maasvlakte.

Servicemonteurs

De servicemonteurs voeren onderhoud uit, zoals reparaties en smeeronderhoud, op. Zij werken aan allerlei soorten kranen, van heel oud tot nieuw en ook van andere merken. Servicemonteurs hebben een elektrotechnische opleiding. De collega’s van de afdeling Services werken in ploegen, ook in het weekend. Sommigen zijn storingsmonteur, zij kunnen ook ’s nachts opgeroepen worden.

Crane upgrades

Bij Crane upgrades worden kranen gemodificeerd. Kranen worden verhoogd of er moet een groot reparatieplan worden uitgevoerd. Mechanisch of elektrisch. Ook zij werken aan verschillende soorten kranen. Er zijn kranen bij die in 1968 zijn gebouwd en nog steeds meedraaien. Na zo’n modificatie kan een kraan maar zo weer tien jaar mee.

Een kraanverhoging is een groot project, dat enkele maanden kan duren. Je werkt altijd bij de klant op locatie en soms, wanneer het nodig is, in ploegen. De meeste werkzaamheden zijn mechanisch. Er is ook las- en constructiewerk en bankwerk. Het kan ook voorkomen dat je motoren moet uitlijnen.

Het vak leren

Onze kranen zijn niet tot in detail onder te verdelen in types.  Er zijn wel stacking cranes, ship-to-shore cranes en RTG-cranes, maar die zijn niet allemaal hetzelfde. Dit betekent dat je qua werkzaamheden van alles kunt tegenkomen. Je leert het vak door te doen.

Hierbij worden we ondersteund door onze engineers. Zij werken modificaties helemaal uit zodat wij ermee aan de slag kunnen. Ons werk, wat we leren en hebben geleerd maakt van ons specialisten. Wij kunnen echt grote reparaties aan, bijvoorbeeld van een kraan die in botsing is gekomen met een schip.

Iets voor jou?

Ons werk is heel afwisselend en je hebt veel vrijheid. Het is nooit saai en de sfeer is goed. Het verloop van collega’s is dan ook echt klein. Je moet geen hoogtevrees hebben en het prima vinden om bijna jaarrond buiten te werken. Natuurlijk krijg je van ons persoonlijke beschermingsmiddelen en trainingen hoe deze te gebruiken. Oók tegen de warmte!

Ben jij een doorzetter en lijkt het werken bij Kalmar je iets voor jou, bekijk dan snel onze vacatures. En reageer!

Vacatures Kalmar

Medewerker tevredenheid

Onze medewerkers geven Kalmar een 8. Dat is een cijfer waar we trots op zijn! Het betekent ook dat er nog ruimte voor verbetering is, en dat is goed. Want ook dat is Kalmar: we zijn goed en willen nog beter worden. Werk je bij ons, dan dagen we je uit om samen met ons iedere dag beter te worden.