Mobile Equipment

Het team Mobile Equipment bestaat uit ongeveer 45 personen, waarvan de meeste servicemonteurs zijn. Bij de technische dienst werken voornamelijk servicemonteurs. Wie bij Kalmar Mobile Equipment gaat werken, begint als field service engineer om de producten goed te leren kennen en ervaring op te doen.

Werken in de buitenlucht

Vervoer van grote machines, bijvoorbeeld een empty handler is onhandig. Daarom vinden reparaties en onderhoud bijna altijd plaats bij de klant. Dit doe je meestal samen met een andere collega. Je werkt dus meestal in de buitenlucht en op locatie. Dat je samenwerkt met een collega heeft ook te maken met de omvang van de machines. Een Kalmar forklift truck van 45 ton is even wat anders dan een van 5 ton. En wist je dat een nieuwe reachstacker in acht delen aankomt op de plek van bestemming? Anders zijn de delen simpelweg te groot voor wegvervoer!

Reachstacker

Veiligheid en opleiding

Veiligheid is natuurlijk heel belangrijk. Nieuwe collega’s krijgt daarom uitgebreide instructies en uitleg. Ook krijg je van ons persoonlijke beschermingsmiddelen. Iedereen die bij ons komt werken start met een gesprek met de QHSE-specialist, die over veiligheid, kwaliteit en milieu gaat.

Machines worden steeds verder doorontwikkeld, dus moeten wij dat ook. Voor opleidingen werken wij samen met het Kalmar opleidingscentrum in Zweden. Wanneer er een serie nieuwe machines komt, krijgt iedereen in Rotterdam een meerdaagse training. Kalmar zorgt ervoor dat je zo goed beslagen ten ijs komt.

Een greep uit jouw dag?

In de ochtend werk je aan een transmissie en in de middag moet je voorassen of een afgebroken achternaaf vervangen. Zo afwisselend kan het zijn en zo afwisselend is het vaak ook. Wij doen alle voorkomende werkzaamheden. Mechanisch werk, lassen, constructiewerkzaamheden, hydrauliek en natuurlijk elektrotechnische werkzaamheden.

Wanneer een nieuwe machine vanuit Polen wordt geleverd, zijn wij ter plekke om de machines op te bouwen en te inspecteren. Dat maakt werken bij Kalmar Mobile Equipment gaaf!

Kortom, groot, groter, grootst. Dat zijn de machines van Kalmar. Is een veelzijdige technische baan aan imposante voertuigen en machines ook iets voor jou, bekijk dan onze vacatures!

Wil jij werken bij Kalmar?

Vacatures Kalmar

Waarom Kalmar?

Wanneer je houdt van elektrotechniek, werktuigbouwkunde én besturingstechniek dan zijn wij misschien wel jouw toekomstige werkgever. Wij zorgen ervoor dat je de komende jaren opleidingen en cursussen kunt volgen.