Kalmar Rotterdam

Handen uit de mouwen en niet lullen maar poetsen. Dat geeft de kern van de werkcultuur bij de Rotterdamse vestiging van Kalmar wel weer. De werkzaamheden binnen Kalmar worden al sinds 1883 in Rotterdam gedaan. Dus je kunt met recht spreken over Rotterdamse roots en cultuur. Veel samenwerken hoort daar trouwens ook bij.

Sinds 2001 is de vestiging in Rotterdam in handen van Kalmar. Kalmar is een van oorsprong Fins bedrijf. In Finland staat nog altijd het hoofdkantoor. Kalmar bestaat uit twee delen. Kalmar Mobile Solutions en Kalmar Automated Solutions.

Kalmar is groot in en bekend om het containervervoer. Containers gaan op en af schepen, treinen of vrachtwagens. Die komen daar niet vanzelf, daar zijn grote machines voor nodig. Kalmar bouwt, verkoopt en repareert reachstackers, forklift trucks, straddle en shuttle carriers, terminal tractors en cranes in divers uitvoeringen. Van groot tot heel groot.

Bij Kalmar Mobile Solutions werken we aan en met het iets kleinere rijdend materieel, zoals forklift trucks. Maar vergis je niet, we hebben forklift trucks van 5 tot wel 60 ton. Alle grote kranen, zoals ship-to-shore kranen en straddle carriers, vallen onder Kalmar Automated Solutions.

Kalmar in Nederland vormt samen met België en het Verenigd Koninkrijk een cluster dat wordt aangestuurd vanuit het Verenigd Koninkrijk.

1 op de 4 

Het aantal containers dat per jaar wordt verplaatst van A naar B stijgt al jaren. Een op de vier containers doet dat dankzij een kraan of machine van Kalmar. Kalmar is dan ook marktleider in deze branche. In Nederland is het havengebied voor Kalmar de grootste markt. Maar ook zijn wij actief in distributiecentra met bijvoorbeeld terminal trekkers. En je vindt onze machines ook op intermodal terminals, waar containers op treinen worden geplaatst

Op naar elektrisch

Wij beloofden onze klanten in 2021 al onze machines elektrisch aan te kunnen leveren. Inmiddels kunnen we de forklift, container handler en een aantal kranen al elektrisch aanleveren. We zitten dus niet stil en blijven ons ontwikkelen. Vaak samen met de klant.

Jij kunt je bij ons ook blijven ontwikkelen. Er zijn doorgroeimogelijkheden en het is mogelijk om opleidingen te volgen. Ook de overige arbeidsvoorwaarden zijn goed, kijk maar eens bij onze vacatures.

Werk je bij ons, dan wordt het nooit saai. Je werkt bij klanten op locatie en, als monteur, pak je alle technische vragen op, of het nu een hydraulisch of elektrotechnisch probleem is. Heb je dan nog energie, dan kun je elke week in het kantoor komen fitnessen!

Vacatures

Medewerker tevredenheid

Onze medewerkers geven Kalmar een 8. Dat is een cijfer waar we trots op zijn! Het betekent ook dat er nog ruimte voor verbetering is, en dat is goed. Want ook dat is Kalmar: we zijn goed en willen nog beter worden. Werk je bij ons, dan dagen we je uit om samen met ons iedere dag beter te worden.